Sayın ince; CHP’de herkes genel başkan olabilir. Her genel başkan da değişir, gerekli olgunluğa erişince, Sayın Kılıçdaroğlu da bunlardan biridir. Ancak siz sanki Cumhurbaşkanlığına aday olmamış da, Sayın Kılıçdaroğlu’na karşı aday olmuş gibi bir tutum sergiliyorsunuz! Önümüzde yerel seçimler var. Oraya odaklanıp, bütün gücünüzü vermek varken, siz tutturdunuz ben Cumhurbaşkanı olamadım, eee bari CHP genel başkanı olayım. Olur; buna Anadolu’da ‘hem suyundan hem de denesinden koy’ derler.

Halkı, bağlanan umutları, daha ilk akşamdan, yüz üstü bırakıp işi pişkinliğe vurdunuz. Bahaneniz “adam kazandı” oldu. Balon olup da sönseydiniz tıss diye bir ses çıkardı. Sizden seçim akşamı tıss bile çıkmadı. Bu muydu? Bir gün önce İstanbul’da yağmur altında milyonlarca halka verdiğiniz söz? Avukatların cübbesi arabalarında kaldı. Ne dediniz ilk açıklamanızda; “Oylar çalınmadı diyemem, fakat beni kurtarmaz..” Sn. İnce, 1 oy çalan hırsız olmuyor, demek ki hırsız olmak için, bin oy çalmak gerekiyor. Beğendiniz mi açıklamanızı? Seçim gecesi neler yaşandı, biz onu öyle kolay ve kısa sürede öğrenemeyeceğimizi biliyoruz. Açıklamalarınızın kitleleri doyurmadığını da bilmeniz gerek. İlk açıklamanızda gazetecileri azarlayan ve adeta soru sormayın diyen, kâğıttan okuduğumla yetinin diyen, agresif tavrınız her şeyin yanıtı gibiydi. “On milyon fark var..”.. deyip teslim oldunuz, oysa 50.068.627 oy geçerli sayıldı. Adayın seçilebilmesi için %50+1 oy alması, geçerli oyların 25.034. 031’ini alması gerekiyordu. Erdoğan, 26 330 823 oy almakla, seçilme barajını 1.396.513 oyla aşmış oldu. Demek ki gerçek fark 10 milyon değil 1,4 milyondu; bu kadarı da halledildi herhalde!?

Üzgünüm Sn. İnce, daha baştan karaya vurdunuz; ilk açıklamanızda tutarsızlığınızı ortaya koydunuz. Umutları boşa çıkardınız. Yitirmeniz değil sorun, CHP’liler ilk kez seçim yitirmiyor. Güvenilmez olduğunuzu daha ilk günden hissettirdiniz. Peki, zat-ı şahanelerini kutlamanıza ne demeli? Evet, rakibi kutlamak centilmenliktir, fakat güreş eşit koşullarda olursa. Rakibiniz yağlı güreşçi, siz ise kuru güreşçi formatındasınız. Bu, centilmenliğin ötesinde bir şey. Seçim gecesi, en azından o masum milyonlara, umut bağlayan insanlara alçakgönüllü bir açıklamayla gönüllerini dahi alamadınız. Gece yarısından sonra bir mesajla, halkı hesaba almayarak toplumla alay ettiniz. Sicilinizi düzenleyen bundan daha büyük defter olamaz. Şimdi de Partinizi suçlama garabetine düştünüz. Kendinizi Partinizin üzerinde görüyorsunuz. Partiyi yitirirse bu millet bir daha bulamaz ama sizi yitirse ne olur ki; kervan yola devam eder. Hem de gereksiz yüklerden arınarak hafifleyerek. Unutmayın, bundan sonra ne o mevkiyi göreceksiniz ne de o oyu sol kamuoyundan alabileceksiniz. Yerinizi belirlediniz, bizce yeriniz Sn. Ertuğrul Günay’ın yanıdır. CHP çok gördü böylesi hançerleri, Atatürk’ün partisidir, 7 canlıdır. Başı dik ve ilkeleri ile CHP yoluna devam eder. Yaralarını sara sara iyi eder. Kimsenin merhemine gereksinimi yoktur. Parti içinde bir “ince sızı“sınız, hizipçilikten öte geçemeyeceksiniz. Sokağa sorulmasını istiyordunuz, alın size sokağın sesi, emekli bir meslektaşınız böyle düşünüyor.

Sn. Kılıçdaroğlu ile boy ölçüsüne girmeyin. Zira Ağrı dağı ile Konya ovası aynı kategoriye uymaz. Kılıçdaroğlu her haliyle denenmiştir. Asildir, dürüsttür, yiğittir. Yumruk yedi, asilliği elden bırakmadı. Kurşun yağmuruna tutuldu, “bizi ölümle korkutamazsınız” dedi. Gözlerinde milim korku göremedik. Hiçbir zaman da ‘kasabın bıçağını yalamadı’ Konum ve koşullara göre her zaman CHP’nin alabileceği oyu aldı. CHP’nin baltayla oy alma gibi bir şansı yok Sn İnce. Yeri ve zamanı gelince Sn. Kılıçdaroğlu çekilmesini de bilir. O olgunluk ve erdem her haliyle kendisinde var. CHP de kendi gelenekleri içinde, genel başkanını değiştirir. Önümüzde yerel seçimler varken partiyi sorunlarla baş başa ve yüzüstü bırakıp kaçmasını mı istiyorsunuz? Peki siz gelseniz, Sn. Kılıçdaroğlu’nun ötesinde ne yapacağınızı açıklayın da bilelim. Hem CHP salt liderle değil kadroları ile sorunları çözer.

Sonuç olarak : Sn. İnce; halk aş, iş, ekmek derdinde, özgürlük, mutluluk, güven derdinde, siz koltuk derdindesiniz. CHP demokratik bir partidir. Kılıçdaroğlu yenilmez insan değildir. Ulusal Kurtuluş Savaşı Kahramanı Sn.İnönü, Ecevit’e yenilmiştir. Yolu yordamından gidilirse, yani bir Ecevit daha çıkarsa, Sn. Kılıçdaroğlu da doğal olarak gidebilir. Bu telaş niye? Havuz medyası ve AA ile birlikte, ortak koro halinde, Sn. Kılıçdaroğlu’nun başarısız olduğunu pompalıyorlar. Sevsinler ya, seçim döneminde on dakika zaman ayırmazken, saatlerce saldırılar, açık oturumlar gırla. Halkımız sağduyusu ve önsezileri ile her şeyin farkında.

İlk kez karşılaşmıyoruz, önden kaçıp arkadan vurma oyunlarıyla…