15.07.2012 Pazar günü ikindi namazında Sayın Ahmet Akdağ’ın yaptırdığı ve işletmesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına devredilen huzur evine gittim.

İkindi namazını binanın mescidinde kıldık. İmam tayin edilmiş ve huzur evi emrine bir servis aracı tahsis edilmiş.

O gün itibariyle 17 kişi vardı ve gelmek için sırada bekleyen 30 kişiden daha bahsediliyordu.

Görünen o ki burası çok kısa bir zamanda dolacak zaten toplamda 60 kişilik kapasitesi olan bir yer.

Tek kişilik odalar aylık 200 TL, çift kişilik odalar ise aylık 100 TL. Ayrıca yoksullar için de bedava kontenjanı varmış.  3 öğün çok güzel yemek çıkıyor.

Benim, 10 arkadaşla birlikte yapımını planladığım binaya bitişik olarak ve yine 60 kişilik bir kısım daha eklenmesi fikrim hız kazanmalı.

Ben bu yeni bir kısım daha eklenmesi fikrimi Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Avni Çelik Beyle ilk görüşmemizde konuşacağım. Olmazsa düşüncemi yazılı olarak kendisine bildireceğim.

Huzurevinde kalanlarla bir saat kadar beraber oldum. Hepsi de hem binadan hem de yöneticilerden çok memnunlar.

Ramazan’da binanın mescidinde teravih namazı da kılınacağı söylendi. Halkımız da giderse orası daha bir canlanır ve güzelleşir. Şahane bir manzara eşliğinde bolca çay şeker ve çok güzel hizmet.

*     *     *

Yazın gelmesiyle birlikte millet kış için hazırlık yapmaya başladı. Binaların dış cephe yapım işleri de hızla devam ediyor.  Bu Çorum’da olduğu gibi diğer illerimiz ve ilçelerimizde de devam ediyordur tabiî ki.

Ben yeni öğrendiğim mühim bir konuyu dış cephe yapanlara, yaptıranlara, belediyelerimize bildirmek istiyorum.

Burada kullanılan tecrit malzemeleri yanıcı olduğundan yangın anında büyük tehlike arz ediyormuş. Hâlbuki o malzemenin yanmayanı ya da daha az yanma özellikli olanı varmış. O yüzden ilerde sıkıntılar yaşanmaması için mutlaka çok az bir maliyet farkı gerektiren ama daha az yanıcı özelliği olan bu malzeme kullanılmalı.

*     *     *

Şehrin bazı noktalarındaki trafik ışıkları aylardır çalışmıyormuş. Sürücüler ve vatandaş bunun nedenini soruyor?  Işıkların yanmadığı bu yerlerde akşamları trafik çok karışık oluyor deniyor

*     *     *

Eski adıyla Büyük Park yani öğretmen evinin ordaki Çorum’un en eski parkı son zamanlarda çok güzel oldu dolup taşıyor. Yalnız buradaki kuruyan ağaçlar çok çirkin bir görüntü oluşturuyorlar, neden bunların sökülmesi düşünülmüyor acaba?

Bu ağaçlar hemen sökülerek yerlerine de yenileri hemen eylül ayında Park Bahçeler Müdürlüğünce dikilmelidir.

Çorum’a hizmet edenlere hizmet edenler çok olsun diye, rabbime dua ediyorum.

En büyük sevap insanlara hizmet edilerek kazanılıyor.

Saygı ve sevgilerimle.