Ahmet Akdağ huzur evi Çorum’daki ikinci huzurevidir ve hayırsever bir hemşerimiz tarafından yaptırıldı. İşletmesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına verildi, işletmesini onlar yapıyorlar.

Ben Çorum Belediyesine verilmesini çok istedim ve bu konuda da gayret sarf ettim. Türkiye’de bir sürü huzurevi var ve hepsi de güzel işletiliyor. Ahmet Akdağ huzur evi de iyi işletiliyor, ama çok oda israfı varmış.

Toplamda 72 oda varmış, bunlardan 24 tanesi 4’er kişilik odalar olmasına rağmen ikişer kişiye tahsis edilmiş. 40 kişi de sırada bekliyormuş.

Sadece büyük odalar gerektiği şekilde kullanıldığı zaman sıradaki insanları alacakken bu neden yapılmıyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından incelenmelidir. Ayrıca Sayın Valimiz Sabri Başköy de el koymalıdır.

        Bina 750 m² ye oturuyor. Giriş katı ofis olarak kullanılıyormuş. Giriş katının bir kısmına da yatak konulabilir. Çünkü ilerde, 2-3 sene sonra bu dediklerimiz yapılmış olsa bile sırada bekleyen kişi sayısı 50-100 kişi olacaktır.

        36² lik odalarda 2 kişi değil 3 kişi yatırılmalı. 18 m² olan odalar iki kişi alabilir. Odalardan tam olarak faydalanılmadığı ortada.

Yine duyumlarımıza göre çalışan sayısı da yeterli değilmiş ve odalar bu yüzden tam olarak doldurulmuyormuş.

        Vatandaş buraya bunca parayı yatırmış, ayrıca Çorum’da birçok işsiz insan var, bunlar göz önüne alınıp odalar layıkıyla doldurulmalıdır. Gereken sayıda çalışan alınmalı ve böylece işsiz birçok insan da evine ekmek götürerek elinin ekmeğini yemelidir.

Bu yazımıza yetkili makamlarca yazılı bir cevap verilirse Çorum Haber’deki, “Pazartesi Yazıları” isimli köşemde memnuniyetle yayınlarım. Böylece vatandaşın kafasındaki sorular da çözülmüş olur.

Hayır yapıp sevap almak çok zordur. Onun için gayret sarf etmek lazım. Herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Yetkililerden Çorumlular adına cevap bekliyoruz.

Saygı ve sevgilerimle.

TEL: 0.364. 213 38 03