“DÜNYADA BAŞARILAMAYACAK İŞ, ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOKTUR”

Türkiye’nin zor bir coğrafyada yer aldığını, bundan kaynaklanan sıkıntılarının olduğunu anlatan Ahmet Ahlatcı, “Yeni kuşakların taşıdığı potansiyel, yüksek enerji ve sahip olduğu güçlü yetenekler sayesinde tüm sorunların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum” dedi.

Toplumda temayüz etmiş, duayen haline gelmiş, herkesçe bilinir, tanınır olmuş, ilim, fen, ekonomi, din ve ahlak vs gibi konularda yükselmiş değerli ilim adamları, din adamları, sanayici ve iş adamları vardır.

Bu değerli kişilerin, kendi alanlaSrındaki başarılarının sırlarını, gayretlerini, toplumun diğer kesimlerine, özellikle de gençlere ve öğrencilere, yani geleceğin önderleri olmaya aday olan yavrularımıza aktarmaları çok önemli bir husustur. Önderler, örnek ve rehberdir, yani yol göstericidir. Onların bilgi birikimlerini, tecrübelerini gençlere aktarmaları çok yararlı ve toplumsal sorumluluklarının zorunlu bir sonucudur.

Bu amaca yönelik olarak 13 Nisan 2018 Salı günü, Doğa Eğitim Kurumları Çorum Doğa Koleji’nin tertiplediği, Sayın Ahmet Ahlatcı’nın, Doğa Koleji öğrencileri ile kariyer buluşması konulu etkinliğe ben de misafir olarak katıldım. Çünkü torunum Berkay Şentürk, Çorum Doğa Koleji Öğrenci Meclisi Başkanı, bu etkinliğin sunucusu idi.

Bizleri, Kolejin Kurucusu Sayın Haydar Etli, yöneticileri Mustafa Yalçın, Melike Üstünel ve diğer öğretmenler karşıladılar.

Pırıl pırıl bir bina, mükemmel dizayn edilmiş ve halâ da eksikleri gideriliyor. Güçlü bir eğitim kadrosu, normal lisenin ötesinde ve sosyal faaliyetlerin dışında T.M.B.A. harfleri ile ifade edilen (Ti-em-bi-ay) programı uyguluyor. Yani müfredatın dışında tatbiki ekonomi, iktisat vs konuları fiilen işleniyor.

Öğrencileri uygulamalı olarak hayata ve dünya gerçeklerine göre tatbiki olarak hazırlıyorlar. Benim torunum Berkay ve meclis üyeleri, İstanbul, Antalya, İzmir gibi büyük şehirlerde İngilizce sunumlar yapıyorlar.

Ben bu toplantıdan ve bu programdan fevkalade etkilendim. Gerçekten bu güzelliklerin farkında olmayabiliyoruz. Türkiye çağ atlıyor. Büyük Atatürk’ün dediği gibi, “Muasır (çağdaş) medeniyet seviyesini yakalamak ve daha ileriye geçmek şiarımızdır.” Hedefine ulaşmada bir hayli yol alındığını görüyoruz. Bu etkinlikler de bu amaca yönelik hayırlı faaliyetlerdir. Okul yönetici, öğretmen ve öğrencilerini kutluyor, başarılar diliyorum.

Okul yönetimi ile samimi bir karşılama ve sıcak bir ortamda merhabalaştıktan sonra, programa katıldık. Toplantı, Öğrenci Meclisi Başkanı Berkay Şentürk’ün açılış sunumu ve Sayın Ahlatcı’yı kürsüye daveti ile başladı. Yıllardır okuyan, yazan, konuşan birisi olarak ufacık çocukların güzel cümlelerle meramını ifade etmeleri mükemmeldi. Bir öğrenciden daha iyisi beklenemez. İnşallah adam olacak çocuktur Berkay ve diğer öğrenciler diyorum.

Bu sunumdan sonra oturum açıldı. Sayın Ahlatcı kürsüye gelerek konuşmasına başladı. Gerçekten öğrencileri motive eden, yol gösteren, hedef koyan etkileyici, benim de çok yararlandığım bir konuşma yaptı. Bu konuşmanın metnini, özetini bütün öğrencilerimize, gençlere, hatta iş adamlarına, ticaret erbabına ışık tutar amacı ile burada sayın Ahmet Ahlatcı beyin onayı ile sizlere arzediyorum:

Ahmet bey, davet edildiği için beraber olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Öğrencilerimize güzel bir gelecek, gönüllerince yaşayacakları mutlu ama o oranda da verimli, başarılı, vatana, millete yararlı olacak işler yapmalarını temenni ediyorum” diye söze başladı ve konuşmasını şöyle devam ettirdi:

“Bir milletin en büyük sermayesi geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizdir, çocuklarımızdır.

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim en büyük eserim Cumhuriyettir. Onu gençlere emanet ediyorum. Cumhuriyet bir erdemdir, onu yüceltmek Türk gençliğinin görevidir’ derken, Cumhuriyeti ve bu milletin geleceğini, siz gençlere emanet ederken, aslında bu vatanın vatansever evlatlarına, çocuklarına ve gençlerine gelecek kuşaklara, kendilerini iyi yetiştirmelerini öğütlüyor, gençlere olan güvenini ifade ediyordu. Cumhuriyet çocukları olarak bizlerin ve sizlerin de bu temenniye layık olmamız, onu boşa çıkarmamamız gerekmekte, ülkemizi, milletimizi, devletimizi bilimde, teknolojide, kültür ve sanatta, sosyal hayatın her konusunda daha ileri noktalara taşımanın gururunu ve onurunu taşımamız gerektiğini salık (tavsiye) vermektedir.

Kıymetli yavrular, konum itibariyle ülke olarak, dünyanın en zor coğrafyasında yer alıyoruz. Türkiyemizin bundan kaynaklanan sorunları ve sıkıntılarımız var, ama şunu unutmayın, ‘Dünyada başarılmayacak iş, çözülmeyecek sorun yoktur. Zor olur, güç olur ve zaman alır, ama mutlaka çözülür.’ Yeni kuşakların yani sizlerin taşıdığınız potansiyel, yüksek enerji ve sahip olduğunuz güçlü yetenekler sayesinde tüm sorunların üstesinden gelebileceğimize ve gelebileceğinize yürekten inanıyor ve ateşli gözlerinizden bunu okuyorum. Çünkü ‘Türk milleti zekidir, Türk milleti çalışkandır’ özdeyişi bize güç vermektedir.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Kariyer Buluşmaları söyleşisinden sonra, Doğa Koleji Kurucusu Av. Haydar Etli, Fikrettin Çıplak, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte…

SÜRECEK