Dostlarım ucunda ölüm var işin! / Oyun bozanlık etmeyin, / Gelin, / El ele tutuşun, /Sonunda, /Toprağın, kurdun, kuşun, / Yanına götürmeyin bu sıcaklığı, Gelin, / Bu sevgileri insanca bölüşün, / Vakit varken; / Yaşarken…(Ata Karatay)
Pascal’ın dediği gibi “Ahlakın temeli iyi düşünmektir.” Buna yürekten inanıyorum. Bizler çeşitli önyargılarla iyi düşünme yetisini kaybettik. Birbirimize düşman gözüyle bakar olduk. 
1985’te Mersin’de Mobil Oil Türk A.Ş.’de çalışırken, bir Cuma namazında tanker şoförü fahri bir İmam hutbede, “Gezdim Halep’i, Şam’ı, ettim ilmi talep, / Meğer, ilim geride imiş, illa edep, illa edep…” dedi. Namaz çıkışında İmam’a “Mustafa, sen hutbede çok güzel sözlerle bizleri aydınlatıyorsun, tebrik ederim.” dedim. Mustafa, “ben çok okurum hocam, kendi kendimi eğitmeye çalışıyorum” dedi. Bu Arap atasözündeki edep, ahlaktır, izandır, anlayıştır, sevgidir, saygıdır ve hoşgörüdür… Bir tanker şoförü kardeşimizin, okuyarak kendini yetiştirmesi çok hoşuma gitmişti. İşte bunun için, bütün eğitimciler, “eğitim şarttır”  diyorlar.
Goethe de, (1749-1832) “Yaşamak, kendi kendini adam etmektir. Zekâ ve bilgiyi kullanarak etinden, kemiğinden kendi heykelini yapmaktır.” diyor. 
Bizler maalesef, üzülerek söylüyorum, yaşamın bütün alanlarında doğru düşünmeden önce işimize nasıl gelirse öyle düşünüyoruz. Olmakta olanı değil, görmeyi arzu ettiğimiz şeyi görüyoruz. Siyaseti sevmediğim için siyasilerin işlerine karışmıyorum. Sporu ve futbolu seviyorum. Maalesef, sporda yaşananlar da midemi bulandırıyor. 
Türkiye Futbol Federasyonu, (bazıları Fenerasyonu diyor, haksız da değiller.) olaylı Beşiktaş-Galatasaray maçıyla ilgili olarak Galatasaray’ın hükmen galibiyetini bir türlü açıklamıyor. Hiç bir şey yokken sahaya giren bindirilmiş kıtaların hepsini serbest bıraktılar. Federasyon, Hakemler ve skor medyası Fenerbahçe’yi şimdiden şampiyon ilan ettiler. Geçen hafta Egemen’in koluna çarpan topa, çizgi hakemi korkusundan penaltı diyemedi, Egemen de başparmağını havaya kaldırarak hakemi kutladı. Aynı Egemen’in faul yaparak aldığı top gol oldu, medya sus, pus… Bu nasıl adalet? Federasyon, Hakemler, medya Fenerbahçe’den resmen korkuyorlar. Bu kadar alenen bir takım kollanır mı? Şükrü Saraçoğlu stadında Fenerbahçe’li futbolcuların dokunulmazlığı var. Egemen, Caner, Emre her maçta ölümüne toplara giriyor, hakem kardeşlerimiz bırakın kırmızıyı, sarı kart bile gösteremiyorlar. Eski bir Merkez Hakem Komitesi Başkanı ağabeyim, “hocam hakemler Fenerbahçe’ye kıyak yapmazlarsa bir daha maç alamazlar” diyor. Bunları skor medyasında, bir Hıncal Uluç, bir de Erman Toroğlu yazar. Erman Toroğlu’nu da Hürriyet’ten ayırdılar. Hürriyet’te Fener maçlarını tescilli Fenerbahçe yazarları Ercan Saatçi ve Altan Tanrıkulu yazıyor artık! Galatasaray sanki Yunan takımı. Bütün hakemler Galatasaray maçlarında takdir haklarını rakip takımlar lehine kullanıyorlar. Futbol Federasyonu Başkanı açık, açık Galatasaray’a düşman olursa, hakemler de durumdan vazife çıkararak, Galatasaray’ı mahvetmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Futbolda bu kadar iyi düşünemeyen insan tarihin hiçbir döneminde yan yana gelmemiştir. Skor medyasında bunları kimse yazamıyor, bari ben yazayım dedim.
9 EKİM 2013