Annesi susma hakkını kullandı!

Mahkeme başkanın söz verdiği anne Şükran Aydemir, yapanları önce Allah'a, sonra devletin adaletine havale ettiğini belirtti. Aydemir, "Kızımı kaç kere öldürdüler bilmem. Aç bıraktılar, soydular. Allah kabul etmesin." dedi.

Mahkeme başkanının "korkma, artık senden neyini alacaklar." sözü üzerine anne Aydemir, "6 çocuğum daha var." diyerek susma hakkını kullanacağını dile getirdi.

Birkaç gün çok az sayıda insanın konuşacağı bir haber dikkatimi çekti. Hafta sonu oynanacak futbol maçlarının sonuçları ya da gündeme düşecek “bomba bir haber” daha çok konuşulacak. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlanması, onların büyüklerinden gelebilecek zararlara karşı korunması asla gündeme gelmeyecek. Çocuklarımız yine kaçırılacak, yine öldürülecek, yine sapıkların tacizlerine uğrayacak.

Ölen kim; alt tarafı bir çocuk. Bilmem kaç çocuklu bir ailenin küçük bir bireyi. Aradan bir hayli zaman geçmiş. Her gün benzer olaylar dünyanın her yerinde yaşanıyor. Kim bilir, çok şanslı biri olabilir. Büyüdüğünde, yetişkin bir kız olduğunda bir şeylerin karşılığında satılacaktı. Çocuk yaşlarında babasından daha büyük birinin yeni bir “avradı” olacaktı. Namus davası için öldürülecekti. Ömür boyu acı çekecekti.

Kaybolduğunda ülkemizin gündemine oturmuştu. Arama ekipleri iz sürdü. Günler sonra birilerinin sakladığı yerde açlıktan ölmüş halde bulundu. Cinsel tacize uğramamış olması teselli kaynağı oldu!

Bu günlerde benzer olaylar yaşanıyor mu? Haber bültenlerinde yer almadığına göre en acımasız katiller bile vicdan sahibi olmuş diye sevinelim.

Çocuğu öldürülenler, katilin ceza aldığında az da olsa teselli olur. Suçlunun ceza alması başka insanların benzer acıları yaşamaması için bir önlem olarak düşünülür.

Bir çocuk öldürülüyor. Mahkemenin elinde sağlam deliller var. Leylanın annesi susma hakkını kullanıyor!

Neden acaba?