Yeni Çorumspor lider Bayburt’u tek golle de olsa yenerek bitime 3 hafta kala en yakın takipçileriyle aradaki puan farkını 7’ye çıkarttı. Play-Off’u büyük ölçüde garantileyen Kırmızı-Siyahlılar 2.lige çıkacak ikinci takım olma konusunda da rakiplerine gözdağı verdiler.

Teknik direktör Bahri Kaya dersini çok iyi çalışmış. Rakibi iyi etüt etmiş ve ona göre bir strateji geliştirmiş. Bu strateji de Yeni Çorumspor’a galibiyeti getirdi. Bayburt’un maçtaki en büyük gol umudu 53 numaralı Feyyaz Aydil idi. Sahanın en uzun boylusu olan Feyyaz, Yeni Çorumspor için en büyük tehdit olarak görülüyordu ancak Mümin Talip kendisini etkisiz hale getirmeyi başardı. Bravo Mümin.

23.dakikada Bayburtlu Kerem’in topu kendi ağlarına yollaması bir futbolcunun yaşayabileceği en büyük şanssızlıklardan biriydi. Ama bu şanssızlık belki de Yeni Çorumspor’un şansı olacak ve belki de bu golle Yeni Çorumspor 2.lige yükselecek.

Fizik gücünün ön plana çıktığı maçta iki takım da iyi mücadele etti. Kazanmaya en çok ihtiyacı olan taraf kazandı. Zor oldu ama oldu.

Taraftar harikaydı. Bu sezon belki de ilk kez bir maça bu kadar etki ettiler. Futbolcular gibi, teknik direktör Bahri Kaya gibi maçı adeta oynadılar. Her anında varlardı. Bu yüzden galibiyette payları çok büyüktü. Onlara da bravo. İşte olması gereken bu.

Protokol tribünü ilk kez bu kadar doluydu. İki milletvekili, Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, kaymakamlar… Özlenen ve beklenen tablo bu. Bu birliktelik olduğu sürece bu takımın önünde kimse duramaz.

Gelinen noktada en büyük paylardan biri de Teknik Direktör Bahri Kaya’ya ait. Dördüncü maçına çıkmasına rağmen kısa sürede takımın çehresini değiştirdi. Kaybolan umutları yeniden yeşertti.

Takım aynı takım, yönetim aynı yönetim… Peki ne yaptı Bahri Hoca? Şunu yaptı: Önce teşhisi doğru koydu. Fizik olarak kötü durumda olan futbolcuları güçlendirdi. Özellikle son maçları dikkatli şekilde incelediğinizde takımın kora kor mücadele ettiğini göreceksiniz ki, 3.ligde en önemlisi bu. Futbolcu güçlenince mücadele gücü ve dolayısıyla özgüveni arttı. Bu da beraberinde başarıyı getirdi.

Bir de en önemlisi, takım kaybetmemeyi öğrendi ki, sezon başından beri en büyük eksiklerden biri de buydu. Takım 5 haftadır yenilmiyor. Bu çok önemli. Bu istikrarı sezonun geneline yaymış olabilseydi dünkü maç şampiyonluk maçı olurdu.

Bahri Hoca gelmeden önceki düşüncemle şu anki düşüncem çok farklı. Şimdi daha umutluyum ve bu takımın 2.Lig’e yükseleceğine inancım tam.

Normal sezonun bitimine 3 hafta kaldı. Maçların ikisi deplasman, biri içeride. Bir mucize olmazsa, Yeni Çorumspor Play-Off’ta mücadele edecek. Bu yüzden, takımdaki her futbolcu kendine iyi bakıp işine konsantre olmalı. Küsmek, darılmak yok. Oynayan, oynamayan herkes tek yumruk olmalı. Oynamayan oyuncuların oynayanların moralini bozmasına fırsat verilmemeli. Negatif düşüncede olan futbolcunun bu takımda yeri yok. Devre arasında da olsa arkadaşları ısınırken sahada artist artist hareketler yapıp sağa sola trip atan oyuncu bu takıma ancak zarar verir. İnanıyorum ki mesaj yerine ulaşmıştır.