500 kişi bir seminerdeydi. Birden konuşmacı durdu ve bir grup çalışması yapmaya karar verdi. Herkese bir balon vererek başladı. Herkes gazlı kalemle balonuna adını yazmalıydı. Sonra bütün balonlar toplandı ve bir odaya kapatıldı.

Katılımcılar odaya alındı ve 5 dakika içinde üzerine isimlerini yazdıkları balonu bulmaları söylendi. Herkes deli gibi kendi adını aramaya başladı, insanlar çarpıştılar, bir birlerini ittirdiler, tamamen bir karışık bir ortam oluştu.

5 dakikanın sonunda kimse kendi balonunu bulamamıştı.

Konuşmacı bu sefer herkesin bir balon almasını ve üzerinde adı yazan kişiye o balonu vermesini söyledi. Bir kaç dakika içinde herkes kendi balonuna kavuşmuştu.

Konuşmacı; “Yaşamımızda bunu görüyoruz. Herkes deli gibi mutluluğu arıyor ve nerede olduğunu bilmiyor. Bizim mutluluğumuz başkalarının mutluluğunda gizlidir. Onlara mutluluk verin; sizinki de size gelir. Ve insanların yaşam amacı da budur. Mutluluk ömür boyu süren sonu olmayan bir yolculuktur.

(Tiffany Moore)

ÇORUM LİSESİ 1963 MEZUNU ARKADAŞLARIMDAN HABERLER

Salgın öncesi İstanbul’da yaşayan Çorum Lisesi 1963 mezunu arkadaşlarımla ayda bir toplanarak hal, hatır soruyor, lise günlerimizi anarak mutlu oluyorduk.

Toplantılarımıza katılan sevgili arkadaşlarımızdan Mehmet Mergen, Haldun Karaoğlu, Tuncer Cücenoğlu, Tuncay Erzurumlu ve Üstün Atalay aramızdan ayrıldı.

Hepsi de güzel insanlardı. Onları sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

İstanbul toplantılarını ben organize ettiğim için, salgın döneminde de arkadaşlarımı telefonla arayarak hal, hatır sormaya devam ediyorum.

Geçen ay Osmancık’tan öğretmen Yücel Boyacı’yı, Çorum’dan iş adamı İsmail Ayvaz’ı, Avukat Adnan Çırakoğlu’nu, İskllip’ten öğretmen İsmet Kasımcan’ı, Adana’dan bürokrat Ömer Faruk Çayan’ı, Samsun’dan iş adamı Nevzat Arapoğlu’nu İstanbul’dan avukat Yaşar Köstekçi’yi, Dr. Sefer Kaya’yı, aradım, çok şükür iyilermiş.

Dün de Bodrum’dan avukat Arif Damar’ı , Noter Hüseyin Kadayıfçı’yı ve e.savcı Hüseyin Eyüpoğlu’nu (Talaş), arayarak uzun uzun sohbet ettik.

Bugün de İstanbul’dan Mecitözü’lü bürokrat Abdullah Bükülmez’i, bankacı Metin Muci’yi ve eşi Necla Muci’yi, mühendis Safa Kılıç’ı, Ankara’dan müfettiş Ramazan Yağız’ı, eski Milletvekili Barış Can’ı, eşi Sevim Can’ı, öğretmen Ahmet Pabuççu’yu, Antalya’dan e. Albay Kamil Gökgöz’ü, e. Albay Yalçın Alemdaroğlu’nu (Tatarlı) , İzmir’den e. Albay Uğur Alaybeyoğlu ve öğretmen Necla Alaybeyoğlu’nu, Çorum’dan Dr. Mehmet Çağlar’ı Telefonla arayarak hal ve hatırlarını soracağım .

Ayrıca Ankara’dan öğretmenimiz eski Bakan Agâh Oktay Güner’i, Bodrum’dan edebiyat öğretmenimiz Bengü Can Topaloğlu’nu ve Alaçatı’dan Beden Eğitimi öğretmenimiz Hikmet Dikmen’i arayarak selam, sevgi ve hürmetlerimi sunacağım.

Az önce aldığım habere göre ÇEKVA’nın onursal başkanı Prof. Dr. Turan Ilgaz hocamız Datça’da vefat etmiş. Çok üzüldüm. Başımız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

BAADDİN’DEN HİCİV VE MİZAH DERSLERİ

1-Kadın kocasını daha az sevmeli, ama daha çok anlamalı. Erkek karısını daha çok sevmeli, ama anlamaya çalışmamalıdır. ( Oscar Wilde)

2-Zil çalmadığı sürece zil değildir. Şarkı söylenmediği sürece şarkı değildir.

Sevgi gönlümüzde tutsak olsun diye yaratılmamıştır . Sevgi insanlara verdiğiniz sürece sevgidir …

3-Din fakirler içindir. Zenginin dini olmaz. Size öbür dünyayı vaad ediyorlar. Kendileri mülk biriktiriyorlar.

4-Önce tohum sattılar, bu tohumlar böcekleri çekti, böceklerden kurtulmak için “al ilacı” dediler. Bu ilaçlar da hasta etti, hasta olunca da “al aşı” dediler. Ama bunları yapan hep aynı şirketti. Emperyalist ve en çok sömüren türden.

5-Yıllardır dini vakıf ve dernekler Milli Eğitime bağlı okulları denetime almaya çalışıyormuş. Çok önceleri iyi bir öğretmen olduğuna söylenen Milli Eğitim Bakanımıza duyurulur. “Lutfen Okullarımıza sahip çık.”

6-İktidar öldürücü salgının nedenini bulmuş. Virüs içkiden ve alkolden bulaşıyormuş. Bu yüzden alkolü yasaklamışlar!

7-Kadın her zaman haklıdır ama hobi olarak yine de tartışır.

Çok eskiden yazdığım bir dörtlüğümle haddimi bilmeden ahkâm keseceğim.

Her şeyde bir hayır vardır, hayra yorarsan,

Her yerde zulüm vardır, şerre yorarsan,

Yaptığımız tercihler belirler hayatımızı,

“Güzellik bakan gözdedir”, bana sorarsan…(Mehmet Özata)

5 Mayıs 2021