Bazı takımların transfer çalışmalarına erken başlaması, Çorum Belediyespor’un geç kaldığı şeklinde yorumlanıyor. Oysa daha çok zaman var, aceleye hiç gerek yok.

Ligin Ağustos’un son haftasında başlayacağını düşünürsek, önümüzde bolca zaman olduğunu görebiliriz. Bunun için öncelikle Belediye Başkanı ve kulübün Onursal Başkanı Sayın Muzaffer Külcü’nün yönetimle ilgili çalışmaları somutlaştırması lazım. Yönetim belli olduktan sonra zaten teknik direktör sorunu çözülecek ve devamında gelecek hocanın da görüşleri doğrultusunda transfer çalışmalarına başlanacaktır.

Ben her zaman istikrardan yana oldum. Mevcut kadronun büyük bölümünün korunup eksik yerlere takviye yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Biten sezonda çok para harcandı ancak karşılığı alınamadı. Muhtemelen küçülmeye gidilecektir. Ama bu küçülme takımın hedefsiz olacağı şeklinde değerlendirilmemeli. Çorum gibi bir şehir takımının hedefsiz olması zaten düşünülemez. ‘Ligde kalsın yeter’ diye kurulan nice takımların sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslediğine şahit olduk. Yeter ki geçmişte yapılan hatalardan ders çıkartılsın ve takım ruhu yakalansın.

Belediyespor’un şu anda en çok ihtiyacının olduğu şey, şehrin takıma sahip çıkması. Bunun için de bazı adımların atılması gerekiyor. İsim değişikliği olsa iyi olur ama bu ayrıntıya fazla takılmamak lazım. Zaten Belediyespor isminin başında Çorum ibaresi mevcut. Ancak, Çorum’daki bazı değerlerden yararlanmak lazım. Eski futbolculardan Kenan Aşkan ve Yaşar Kabakçı değerlendirilebilir. Bunun yanında yıllardır birçok takımda görev yapmasına rağmen memleketi Çorum’da hak ettiği değeri görmeyen Nurettin Kabalak’a da şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çorumluların göreve gelmesi takıma mutlaka olumlu yansıyacaktır.