Grubun en kaliteli takımlarından ve şampiyonluğun en güçlü adaylarının başında gelen Çorum FK’nın en büyük eksikliği, istikrardı. 2-0’lık Etimesgut Belediye galibiyetiyle, son 3 maçta alınan 9 puanla artık kazanmak da alışkanlık haline geldi. Bundan sonrası, aynı şekilde devam edip ipi göğüslemeye kalıyor.

Sarıyer karşısında alınan 5-0’lık galibiyete rağmen, özellikle 54.dakikada gelen ikinci gole kadarki oyunun güven vermediğini savundum. Bununla ilgili eleştirilsem de, dediğimin arkasındayım. Sadece Sarıyer değil, önceki maçların çoğunda da kompakt futbolu pek göremedik. Ancak, son Etimesgut maçındaki görüntü, gerçekten umut vericiydi. İşte, şampiyonluk mücadelesi veren bir takım deplasmanda böyle oynamalı.

Etimesgut maçının oynandığı Sincan 15 Temmuz Milli Birlik Stadı’nın zemini çok kötü. Bu zeminde, hele de Çorum FK gibi pas oyunu oynayan takımlar çok zorlanır. Rakiple olduğu kadar, zeminle de üst düzeyde mücadele etmek gerek. Sakatlık riski yüksek. Sakatlıkları tam olarak geçmemesine rağmen fedakârlık yaparak oynayan oyuncu sayısının bir hayli fazla olmasını da göz önünde bulundurursak, sanırım alınan galibiyetin önemi daha net anlaşılır. Bozuk zemin yüzünden iki takımda da sakatlanıp çıkan oyuncu sayısı oldukça fazlaydı zaten.

Maça gelecek olursak; Çorum FK, oyunun hiçbir bölümünde mahkûm oynamadı. Önceki maçların aksine güven veren bir görüntüdeydi. Özellikle, Hasan Kücçük’ün oyuna girip orijinal orta sahaya dönülmesiyle üstünlüğü tamamen ele geçirdi ve net pozisyonlar bulmaya başladı. Nitekim, 58.dakikada, Hasan’ın harika pasını ceza sahasında iyi kontrol eden Burak Çalık’ın içeri çıkarttığı topu Halil Köçer kendi kalesine gönderince skor üstünlüğü de geldi.

Kalan bölümde kontradan farkı artırmaya çalışan Çorum FK, 79.dakikada bu kez Serkan’ın pasında topla buluşan Mehmet Gürkan’ın ceza sahasında düşürülmesi üzerine kazanılan penaltıyı Halil İbrahim Sönmez’in gole çevirmesiyle fişi çekti.

Genel olarak, kötü oynayan oyuncu yoktu Çorum FK’da. Ama, bireysel performanslarıyla öne çıkan oyuncular vardı.

Kaleci Hasan Hüseyin, yine güven verici bir görüntüdeydi. Savunmanın göbeğinde, Abdülhamit-Berkay ikilisi uyumlu ve kusursuza yakın oynadı. Sağ bekte Serkan, sol bekte İsmet istim üzerinde. Özellikle Serkan’ın hemen önünde oynayan Halil İbrahim’le geçmişten de gelen uyumu zaten belli oluyor. Penaltı pozisyonunun da hazırlayıcısıydı. Halil İbrahim yavaş yavaş bildiğimiz kimliğine dönmeye başladı. Daha da iyi olacağını umuyorum.

Salih Zafer, tam bir görev adamı. Orta sahadaki yeni pozisyonuna da çabuk alıştı, hiç sırıtmıyor. Hasan, oyunun gidişatını değiştirdi. Sakatlanan Batuhan’ın yerine devrenin son dakikasında oyuna girdi, maçın kaderini değiştiren adamdı bence.

Umut, çok özel bir oyuncu, her takıma lazım. Gerçek Çorum FK’yı Umut döndükten sonra izleyeceğiz diyordum, sanırım haklı da çıktım. Şampiyonluğa giden yoldaki rolü çok kritik.

Mehmet Gürkan, takımın dinamizm seviyesini yükseltiyor. Çok koşuyor, rakip savunmayı yıpratıyor. Etimesgut maçında da iyiydi.

Sarıyer maçında attığı 2 golle morallenen Batuhan, sakatlanana kadar görevini iyi yaptı diyebiliriz.

Burak Çalık, kupa maçında oyuna girdikten sonra takımına hareket getirdi. Etimesgut maçında da yine gayretliydi. Onun da istim üzerinde olduğunu söylemek mümkün.

Sonuç olarak, Çorum FK belki de bu sezon ilk kez kompakt bir oyunla kazanıp, gerçek kimliğine yakın bir görüntü verdi. Bayburt ve Sarıyer galibiyetlerinden sonra Etimesgut Belediye’yi de 2-0 gibi net bir skorla yenerek bu sezon ilk kez üst üste 3 galibiyet alıp, kazanma alışkanlığını da edindi.

Bir paragraf da taraftara açmak lazım. Deplasman seyircisi yasağına rağmen, 500’ün üzerinde Çorumlu sporsever takımlarını yalnız bırakmadı. Kimisi bir şekilde tribünlerdeki yerini aldı, kimisi saha kenarındaki kamyonetin üzerinden, kimisi tellerin arkasından izleyip destek verdi. Hepsine teşekkürler.

Artık yavaş yavaş ligi domine etmeye başlayan Çorum FK, Cumartesi günü gurubun güçlü takımlarından Bodrumspor’la deplasmanda karşılaşacak. Bu maçta en azından kaybetmemek bile önemli.

Arnavutköy Belediye ile oynanan kupa maçında yedek oyuncuların son durumunu gördük. Açıkçası, pek iç açıcı değildi. Uzun lig maratonunda Çorum FK’nın her oyuncuya ihtiyacı var. İsim vermek istemiyorum, ama özellikle bazı isimlerin artık kabuklarını kırmaları gerekiyor.

Tüm spor müsabakalarına girişte HES kodu kontrolü yapılıyor. Onca görevli olmasına rağmen, Atatürk Spor Salonu’nda oynanan voleybol maçlarında, hiçbir kontrol yapılmadan, her isteyenin elini kolunu sallayarak salona girip çıkması gerçekten çok enteresan.