(*) Dikkat edin! Rakamlar tarihlere göre değişmektedir. Ancak pek çok nüfus kaydı vardır. Ve Ermeni iddiaları hiçbir gerçek nüfus kaydına uymamaktadır.
Ruslarla, İngilizlerle ve Fransızlarla işbirliği yapan ve düşman tarafına geçen Ermeniler, savaş bitince düşman askerleri ile birlikte Anadolu’yu kendileri terk etmişlerdir. Bunlar 500.000-600.000 civarındadır. Ne tehcir olmuşlardır, ne de ölmüştür. Kendileri kaçmıştır. Tabi şunu da bilin sekiz sene savaşırken ölen de vardır. Tahminen 200-250.000 kadar da Ermeni ölmüştür. Öldürürken iyi de ölürlerse Türkler mi suçlu? Yine bilin ki 1877 den beri bu bölge Rus idaresindedir ve dünya kadar (..?..) Ermeni, Ulah, Rus, Ukran, vb. gibi insanlar getirilmiştir. Kaçanlar ve ölenler arasında bunlar da vardır. Yani hepsi Ermeni değildir. Olay budur.
Nerede soykırım, nerede ölen 1,5 milyon Ermeni?
*
Soru-1
Dün size soykırım yapan bir ülkeye bugün dönecek cesaretiniz olur mu?
Soru-2
Dün soykırım yapan bir ülke, üç beş yıl sonra öldüremedikleri geri gelirse niye kabul etsin?
Pek çok Ermeni vatandaşımızın dönmesi ve bunları devletin kabul etmesi ve Türk halkının dönenleri kucaklaması soykırım yalancılarının yüzünü kızartmış olmalı.
*
Sayın Prof.Dr.Yusuf HALAÇOĞLU göç eden Ermenilerin nerelere sevk edildiğini, kaç kişinin yola çıktığını, kaç kişinin yerine vardığını, yolda kaç kişi öldüğünü hepsini tek tek yazmış. Talât Paşa kendi özel olarak kayıt tutmuş.( ) Hepsi kayıtlı. Osmanlı çok titizlikle arşivi tutmuş. Ki, Osmanlı arşivciliği dünyada en saygın arşivcilik sistemi olduğu bilim otoritelerince kabul edilmiştir. Siyakat yazısı, normal Osmanlıca yazısı değildir. Mahkeme duruşmalarda konuşmalarda hızlı yazmak için icat edilmiş özel bir steno yazısıdır. Osmanlı her şeyi kaleme almış ve titizlikle arşivlemiştir.Osmanlı arşivlerinden şüphe eden birinin yeryüzünde güveneceği başka hiçbir arşiv olamaz. Türkiye’de arşivler hiçbir zaman kapanmamıştır. Bu da bir Ermeni yalanıdır. Türkler arşivlerini açmıyor diyorlar. Hakikatte arşivlerini dünyaya açmayan Ermenilerdir. Ermeniler ne ile Türkleri suçluyorsa bilin ki o suçu kendi işlemiştir. Yaptığı ihanet ve soykırım bilinmesin, kimse onları sorgulamasın diye yalan üstüne yalan icat eden Ermenilerdir. Şirretlik derecesinde ağıtçılık yapıp, dünyaya kendini acındıran ve din ve duygu sömürüsü yapan yine Ermenilerdir.


KAYNAKLAR:
(1) M.E.B. Özel sayısı Nisan 2003. Tarihten Bir Kesit s. 58. Ankara
(2) M.E.B. Özel sayısı Nisan 2003. Tarihten Bir Kesit s. 57. Ankara
(3) M.E.B. Özel sayısı Nisan 2003. Tarihten Bir Kesit s. 59. Ankara
(SÜRECEK)