(beş)
Serbest piyasada Ermeni, 1880 de Osmanlı Devletinin Ticarî hayatının % 99 nu icra ettiklerini anmıyor. 1980 de Türkiye Cumhuriyetinde de Ermenilerin Türkiye’nin ticarî hayatının %80 nini icra ettikleri anmıyor. Çünkü bunları söylerse, Avrupalı akıllıdır adama sorar; “EY Ermeniler! Devletin içi dışı, altı üstü, sağı, solu, Ermeni dolu. Üstelik biz de sana dünya kadar silâh verdik. Nasıl size soykırım yapılır? Nasıl 1,5 milyon Ermeni ölür? Sizin eliniz armut mu topluyor, demez mi? (Kaldı ki tüm Ermeni nüfusu 1000.000 – 1200.000 iken)
(altı)
Durmadan vahşi ve zalim bir iktidar portresi çizerken, zengin ve rahat içinde ki Ermenileri zavallı olarak gösteriyor. Ermenilerin rahatlığını ve zenginliğini hiç anmıyor. Türk Halkının fakr ü zaruret içinde olduğunu da hiç anmıyor.
(yedi)
Türkiye’de, Türklerin aleyhline, tarihimize çamur atan, atalarımıza iftira atan, gazetelerde boy, boy yazılar yazmak, kitap basmak ve konferans vermek serbesttir. Fakat Ermenistan’da hiç kimse tekrar ediyorum hiç kimse hiçbir gazetede Ermenistan’ı eleştiren Ermenistan’ın haksızlığına dair yazı yazamaz. Konferans veremez. Vururlar, öldürürler. Ta Amerika’da doğruyu yazan yani “Ermeniler suçludur ve soykırım yapmıştır” diye yazan bütün yazarlar tehdit edilmiştir.
NEDEN ACABA?
Türkiye senelerdir,“dünya tarihçileri bir araya gelsin bu konuyu tartışsın ne karar verirlerse kabulüz” dediği halde Ermenistan neden böyle bir sempozyuma yanaşmamaktadır?
Neden arşivlerini dünyaya açmamaktadır.
Ermenistan’ın ilk Başbakanı Ovanes KAÇAZNUNİ’nin TAŞNAK PARTİSİNİN YAPACAĞI BİR ŞEY YOK başlığı ile 1923 tarihinde Parti Konferansına sunduğu raporu ve kitabı Ermenistan tarafından neden, toplatılmıştır?
Başbakan Ovanes KAÇAZNUNİ öz eleştiri yaparak, emperyalist ülkelerin Ermenileri kullandıkların ve Türklere ihanet ettiklerin, hata ettiklerini söylediği için olabilir mi acaba?
Güney Kore’de bir halk otobüsü.
Ermeni Soykırımı yalandır ilanı imiş. Facebook’tan alınmıştır.





KAYNAKLAR:
(1) a- ERMENİ TEHCİRİ Prof. Dr. Yusuf HALACOĞLU- Babıâli Kültür Yayıncılığı- 2004 s: 95-101 b- Emekli. Kor. Gen. Hasan KUNDAKÇI - Emperyalizmin kullandığı Ermeniler - Ankara 2001 Türkiye Gaziler Vakfı Yayınları. s. 107”
(2) Koverg Aslan- 1914- ERMENİSTAN VE ERMENİLER- s. 119
(3)- 1976 Hürriyet Yıllığı- Enver KORAY -TÜRK ERMENİ İLİŞKİLERİ- s. 290- 294