2020 yılına veda etmeye sayılı günler kaldı. Şimdi şöyle bir geriye dönüp baktığımızda, acısıyla, tatlısıyla koskoca bir yılı daha artık geride bırakıyoruz.

2020 yılına merhaba derken ne hayaller kurmuş, neler dilemiştik. İçerisinde bulunduğumuz yılın şartları hayallerimizi ve dileklerimizi ne yazık ki ertelememize neden oldu. Neşeli olmamız gerekli belki. Hayallerimizi ve dileklerimizi ertelemek zorunda kaldığımız bir yılı geride bırakıyoruz, ama insan ister istemez hüzünleniyor. Hüzünlendikçe duygusallaşıyor istemeden.

yılı ne yazık ki, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeni ile hepimiz için zor bir yıl oldu. Bu süreçte pek çoğumuz bir yakınını, dostunu, arkadaşını veya akrabasını üzücü bir şekilde kaybetti. Pek çok sağlık çalışanımız da bu amansız salgınla mücadelede hayatını kaybetti. Ben hepsine Yüce Allah'tan rahmet diliyorum.

2020 yılında pandemi, terör, dış politika, iç politika, ekonomi, sağlık, eğitim, S-400’ler, Doğu Akdeniz, Karadeniz'de doğalgaz keşfi, Yunanistan'la yaşanan gerginlikler, Kuzey Kıbrıs, Azeri kardeşlerimizin Dağlık Karabağ zaferi, Covid aşısı ve son olarak ABD'nin yaptırım kararı ile içerde ve dışarıda hareketli ve zor bir yıl geçirdik. 2021 yılında da görünen o ki, yine bu temel eksenlerde bir yıl geçireceğiz.

Ama bir hususun altını çizmekte fayda var. Tartışmalardan olsa gerek toplumumuzun zihni özellikle aşı konusunda gördüğüm kadarı ile çok karışık. Zihinlerdeki sorular ve kafa karışıklığı bir an evvel giderilmeli. Bu kafa karışıklığı giderilmedikçe atılacak bir yanlış adım, yıllar sonrasını bile olumsuz etkileyebilir.

Her neyse, artık eski denen bir yılın son günlerini yaşıyoruz. Haftaya cuma günü yeni yılın ilk günü olacak; yılın ilk gününü ve gecesini sokağa çıkma kısıtlaması ile karşılayacağız. Bence bu süreçte oturup bir yılın muhasebesi iyi yapılmalı. Bu sokağa çıkma kısıtlamasını hiç değilse bir yılın muhasebesini yaparak, hatalarımızın farkına vararak ve bu hataları tekrarlamamak için fırsata çevirebiliriz diye düşünüyorum.

Cuma günü koskoca bir yıl geride kalmış olacak ve yepyeni umutlarla, yepyeni beklentilerle yeni bir yıla merhaba diyeceğiz. Geçen yıl ömürden de olsa, önümüzde koskoca bir yıl var. Yeni yılda salgın son bulsun. Kayıplar olmasın... Evlenmek isteyenler evlensin... Mutluluk olsun... Sevgi olsun... Saygı olsun... Çocuk sahibi olmak isteyenler, evlat sahibi olsun... Herkesin bir evi olsun inşallah... Hayatını emeği ile kazanan herkesin kazancı, yeni yılda bol olsun. Hepsinden öte yoksullar sevinsin, hastalar şifa bulsun.

Yeni yıl umut yılımız olsun; ülkemize, insanlığa barış, huzur ve sağlık gelsin. Yüce Rabbim hepimize sağlık versin, gönlümüzden sevgiyi eksik etmesin.

En güzel yıllar ve günler sizlerin olsun.