2019, yani “Göbeklitepe Yılı” sona ermek üzere…

Çorum için yüz yılda bir yakalanabilecek “19’la biten” yılı elden kaçırdık, ama hiç değilse 2020 yılının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Hattuşa Yılı” ilan edilmesi yönündeki isteğimizi yeri geldikçe dile getiriyoruz.

Ne var ki, 2019’un sonuna geldik, bu konuda resmi kanaldan yapılmış ciddi bir girişim duymadık.

*

Aslında, Çorum’un beklentileri ve özlemleri açısından son derece umut verici gelişmeler yaşıyoruz.

Geçen ay Çorum’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un gerçekleştirme sözü verdiği projeler, Çorum’un görünümünü değiştirecek nitelikte.

Stadın yerinin yeşil alan olarak düzenlenmesi ve ortasına da Kongre ve Kültür Merkezi yapılması, kültür-sanat ve turizm açısından Çorum’un çok büyük bir ihtiyacını karşılayacak.

Kale ve Arasta düzenlemeleri de, Çorumluların yıllardır özlemle bekledikleri projeler.

Bunların bir an önce uygulamaya geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

*

Son iki gün manşetten verdiğimiz müjdelere gelelim.

Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’la birlikte ziyaretlerinden sonra, Bakan’ın büyük bir müjdeyi bizzat vermek üzere Çorum’a geleceğini açıkladı.

Yazılmamak kaydıyla söylendiği için şimdilik yazamadığımız bu proje, Çorum için gerçekten çok büyük bir proje.

Ardından, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulması öngörülen Onkoloji Merkezi’nin onaydan geçtiğini açıkladı.

Kanser hastalarının, tedavi için büyük kentlere gitmek zorunda kalmaları ve maddi-manevi büyük sıkıntılar yaşamaları nedeniyle, bu da gerçek bir “müjde”…

*

“2020 Hattuşa Yılı” beklentimizi de, bu olumlu gelişmelerin ışığında bir kez daha ve daha bir umutla gündeme getirmek istedik.

Çorum turizmi, gerçekten “sahiplenilmeyi” bekliyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da şu günlerde Çorum’u ziyareti sağlanırsa, öyle sanıyoruz ki, bu alanda da önemli gelişmeler sağlanabilir, 2020’nin turizmde canlanma yılı olması yönünde ileri adımlar atılabilir.

Umut ediyoruz ve bekliyoruz.