-2-

Örgüt üyelerinin, Ermeniler aleyhine yayın yapan medya gruplarına karşı bombalı eylemlerde bulunacaklarını ve bunun için hazırlıklarının bitme noktasına geldiğini söylediklerini anlatan Eğilmez, “Ayrıca Türk ordusuna karşı eylem yapmak üzere Ermeni, Rum ve Kürtlerden oluşan gruplara silahlı eğitim verdiklerini belirtiyorlar. Türkiye ve Azerbaycan’da Arap Baharı modeli ile ayaklanmalar çıkarmak için hazırlık içerisinde olduklarını açıkça beyan ediyorlar. Kısaca; kökleri eskiye dayanan “Nor Asala” adı altında yeni bir terör örgütümüz daha var. Var olanlarla aynı kaynaklardan beslenip aynı amaçlara hizmet ediyorlar. Çok defa belirttiğimiz ve belgeleriyle ortaya koyduğumuz gibi PKK ile Ermeniler birçok alanda birbirini tamamlayan ilişkiler içerisinde bulunuyorlar. Bu iki mihrak ellerine geçen her türlü fırsatı kullanarak ülkemiz aleyhine çalışmalar yapıyor. Şimdi de Kafkasları organize edip Türkiye’ ye karşı yeni bir cephe açma uğraşındalar. Bu nedenle hem devlet hem de millet olarak çok dikkatli olmamız gerekiyor. Biz dernek olarak bu konuyla ilgili devletimizin yetkili birimlerini ve kamuoyunu bilgilendirmeye ve dikkatlerini çekmeye devam edeceğiz.” demiştir.

Anlaşılan o ki emperyalizm küresel satrançta “rok” yapmaya karar vermiştir. ASALA’nın yerine PKK’yı öne sürenler bu kez PKK’yı geriye çekip Yeni Asala’yı terör sahnesine sürmenin hazırlıkları içindedirler.

ERMENİ ÖRGÜTLERİ ABD’DE MİLİTAN TOPLUYOR

(17 Ocak 2013 Tarihli haber http://www.alaturkaonline.com/ermeni-orgutleri-abdde-militan-topluyor/)

“Her fırsatta Türkleri sözde soykırım iddialarıyla köşeye sıkıştırmaya çalışan Ermenilerin yaptığı terör faaliyetlerinin Amerika istihbarat kayıtlarına geçmesine karşın dünyanın bundan fazla haberdar olmadığını belirten Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, hazırladıkları CD’yi Birleşmiş Milletler üyesi 192 üye ülkenin Dışişleri Bakanlıkları’na göndererek, Ermenilerin gerçek yüzünü göstermeye çalışacaklarını bildirmiştir.

ABD federal kaynaklarına göre aşırı milliyetçi Ermeni terör örgütü Ermeni Adalet Komandoları’nın (JCAG), merkezi Ermenistan’ın başkenti Erivan’da bulunan Taşnak Partisi’nin askeri kanadı olduğunu belirten ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, bu partinin Amerika’daki resmi temsilcisinin merkezi Boston’da bulunan Ermeni Devrimci Federasyonu (ARF) olduğunu söylemiştir.”

Tarih, ibret almayanlar için tekerrür eden bir yolculuktur.

Osmanlı Devleti’nin son yılları… Çöküşün hızlandığı dönem… Dönemin emperyalist devletlerinin Osmanlı’dan aslan payını almak için anlaşamadıkları dönem… İngiltere, Fransa, Rusya, Almanya, İtalya pastadan iri bir dilim kapmanın peşindeler…

O dönemde Osmanlı’nın hariciye politikası ise aslana et, keçiye ot verip koyunu kurtarmanın derdindedir. Hangi emperyalist devlet üstüne gelirse ötekine sokulup günü kurtarmaya çalışılmıştır. Malum son ise Sevr ile sonuçlanacaktır.

Rusya mı sıkıştırdı? Yetiş İngiltere…

İngilizlerin teşvikiyle Mısır Hıdivi Kavalalı ile savaşa tutuşup da köşeye sıkışınca yetiş Rusya…

Hangi emperyalist, bölüp parçalayarak yutmak istediği ülkeye samimi yardımda bulunmuştur ki? Rusya da İngiltere de hep sakal payını alarak yardım etmiştir Osmanlı’ya…

Bunları niye mi hatırladım?

Ocak ayı içinde Dışişleri Bakanlığı kanalıyla meclis Dışişleri Komisyonu’na basına kapalı Ermeni Brifingi verilmiştir. (Aktaran Ahmet Takan 30 Ocak 2013 Yeniçağ)

Türkiye, sözde Ermeni soykırımının yüzüncü yılı olan 2015’i hedef yılı belirleyen Ermeni diasporasına karşı Rusya kozunu oynayacakmış. (!)

Dışişleri Bakanlığı Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Asya ve Uluslararası Güvenlik İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mehmet Fatih Ceylan Ermenistan’ın dünyaya ve Türkiye’ye kapalılığını aşmanın yolunun Rusya’dan geçtiğinin belirterek şunları söylemiştir.

“Ermenistan, 2015’te sözde Ermeni soykırımıyla ilgili çok ciddi karşı propagandaya hazırlanıyor. Bunu aşmak için biz de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ermenistan’la yakınlaşmanın yolu Rusya’dan geçiyor. Biz de Rusya ve Türkiye’nin ekonomik çıkarlarını ortak paydada buluşturarak, Rusya’dan Ermenistan’la ilişkilerimizde destek almayı amaçlıyoruz.”

Ceylan, komisyonda Türkiye’nin Ermeni Diasporası’nın final yılı ilan ettiği 2015 yılına yönelik gerekli tedbirleri almaya başladığını da vurgulayıp, “2015 dünyanın sonu değil. Türkiye’nin Ermenistan’la ilgili sorununu Rusya çözebilir. Bunun için Rusya ve Türkiye’nin ekonomik çıkarlarını ortak paydada buluşturacak projeler hazırlıyoruz. Ermenistan ve Rusya’dan da geçecek ikinci bir demiryolu hattı projesine Rusya da sıcak baktı. Bununla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Rusya samimi davranırsa Ermenistan’la ilişkilerimiz farklı boyuta gelebilir” ifadelerinde bulunmuştur.

Brifingde, Kafkasya Grubunu’nun canlandırılması için Rusya ile görüşmeler yapıldığı, Gürcistan ile de ilişkilerin daha iyi seviyeye çekilmesi için yapılan girişimler de milletvekillerine verilen bilgiler arasındaymış.

Ermeniler 4T planı için harekete geçti

(http://www.turkiyegazetesi.com/haberdetay.aspx?haberid=358231#.UPhivx2_U8o)

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, “Diaspora Ermenileri uygulamaya koyduğu ‘4 T’ planının toprak ve tazminat maddeleri için start verdi. Buna karşı Türkiye çok dikkatli olmalı” dedi. Eğilmez, Ermeni diasporasının sesi olarak bilinen California Courier adlı yayının sahibi ve başyazarı Harut Sasunyan’ın, AZG Daily adlı Ermeni internet gazetesinde çıkan yazısında, Ermenilerin nihai hedefinin “tanınma, tazminat ve toprak” olduğunu belirttiğini söylerken tarih 14 Aralık 2007’dir.

Mahkemeye gidecekler

Sasunyan’ın yazısında “tanınma” aşamasını geçtiklerini iddia ettiğini söyleyen Eğilmez, “Sasunyan yazısında, artık Türkiye’den toprak ve tazminat talep etmeye başlanması gerektiğini açıkça ifade etmiştir” diye konuşmuştur… Sasunyan’ın yazısında plan çerçevesinde “toprak ve tazminat” taleplerini uygun ulusal ve uluslararası mahkemeler nezdinde dile getirmesi gerektiğini ifade ettiğini kaydeden Eğilmez, “Diasporanın uygulamaya koymak istediği ‘4 T’ planının 1. aşaması tamamlanmıştır. Yani sözde soykırımın dünyaya tanıtılması bitmiştir. Plana göre 2. aşama iddiaların Türkiye tarafından tanınmasıydı, fakat bunu muhtemel göremeyerek 3. ve 4. aşamalara geçmişlerdir. Bu aşamalar ise toprak ve tazminat istemidir. Bunu direkt olarak Türkiye’ye kabul ettirmenin mümkün olmadığını bilen diaspora Ermenileri, sözde soykırımı tanıyan ülkelerin mahkemeleri aracılığı ile tazminat ve toprak talepleri için davalar açabilirler. Buna karşı çok dikkatli olmalıyız” demiştir.

ABD himayesinde üretip, tedavüle sürdüğü belâ bağıra, bağıra gelirken olan bitene bakar mısınız lütfen? Dışişlerimiz Rusya’nın desteğiyle Ermenistan’ın dışa açılmasını sağlayarak diasporanın “hedef yıl ilan ettiği 2015’e karşı önlem almaktadır.

Bu belayı gündeme getirmesi gereken, toplumun haber alma özgürlüğünün kurumu medya ise millete narkoz vermenin dayanılmaz şehvetindedir.

Partiler mi dediniz? Buradan duyulmuyor efendim…