Okullararası Puanlı Atletizm İl Birinciliği dün bildik görüntülerle başladı. Her seneden farklı olan tek şey, katılımın biraz daha düşmesiydi. Yani beden eğitimi öğretmenleri uykuyu derinleştirmişler.

Düşünün, Çorum ve ilçelerinde ilköğretim bazında yaklaşık 70 bin öğrenci var. Yarışmalara katılan öğrenci sayısı, küçüklerde 50, yıldızlarda 37. Bu resmen bir skandal. Milli Eğitim Müdürlüğü bu skandala bir an evvel el koymalı. Hatta ilgili Şube Müdürü ve yarışmalara katılmayan okullar hakkında inceleme başlatmalı. “Ne kadar az faaliyet o kadar az risk” mantığına son vermeli.

Şimdi beden eğitimi öğretmenleri daha önce olduğu gibi yine hoplayacaklar. Ama kimse kusura bakmasın. Sizler, bu ülkenin geleceği olan çocukları yetiştiriyorsunuz. Bunun için para alıyorsunuz. O zaman işinizi layıkıyla yapın. Zaten haftada 2 saat olan beden eğitimi derslerini çocuklara birer top vererek “hadi gidin oynayın” diye geçirmeyin. Sağlıklı nesillerin ancak sporla mümkün olabildiğini sizler haykırıyorsunuz. O zaman gereğini yapın.

Hep eleştirirken, yarışmaların müdavimi olan okulları da kutlamak istiyorum. Özellikle, her yıl yarışmalara katılan ve dereceler elde eden Sungurlu Habip Güleser Öztaş İlköğretim Okulu ile Alaca Denizhan İlköğretim Okulu’nu tebrik ediyorum.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nda dibe vuran Türkiye, sözde 2012 Olimpiyat Oyunları’na hazırlanıyor. Hem de ne hazırlanma. Her branşta olimpiyat sporcuları seçildi ve maaşa bile bağlandı. Bu sporcular hangi kriterlere göre belirlendi ona girmiyorum bile. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, gidişat iyi değil. Bu zihniyetle mi olimpiyatlarda madalya hedefleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir an evvel yeni bir program hazırlayıp okullarda beden eğitimi ders sayısını artırması ve derslerin de amacına uygun yapılmasını sağlaması gerekiyor diye düşünüyorum. Yoksa yakında yarışmalara katılacak sporcu da kalmayacak.