Türkiye‘de, Çorum’da çok güzel şeyler oluyor. Van depreminin birinci yılında deprem dolayısıyla evleri yıkılan yurttaşlara 23.10.2012 Salı günü bir yıl gibi kısa bir zamanda TOKİ tarafından yapılan 15 bine yakın evin 13 bininin anahtarı teslim edildi.

 

        Sayını başbakanımız 2 bin evin bin tanesini kiracı olanlara 2 sene peşinatsız ve 18 yıl vadeyle satılacağını söyledi. Bu insanlarda böylece kira öder gibi ev sahibi olacaklar.

 

Yine bu evlerin bin tanesinin de Van’da görev yapan devletin memur öve işçilerine verileceği söylendi.

 

  Esnafa da yardım ve uzun vadeli çok ucuz kredilerin verileceği, tüccara sanayiciye de ayni yardımlar yapılacağı ayrıca belirtildi.

 

Allah ölenlere rahmet etsin. Geride kalan sağlara da selamet ve hayırlı iş güç versin inşallah.  Devletimiz, milletimiz var olsun, sağ olsun.

 

        Devletimizin buraların yapımında harcadığı paralar çok büyük rakamlar. Yeni parayla 5.5 milyar TL. Devamı da gelecek ve her şey tamamlanınca harcanan rakam 10 milyarı bulacak.

 

Allah’a şükürler olsun ki havaların soğumaya başladığı şu günlerde Van’da depremin yaraları sarıldı. Vatandaşımız kurban bayramı öncesi evlerine taşındı. Vanlı vatandaşlarımız iki bayramı bir arada yapmış oldular.

 

        ****                                                                     ****

 

        1-) Devlet, hükümet bize göre bir yaraya daha parmak basmalıdır. Bu yara YATALAK HASTALARDIR.

 

Yatalak hastalar için 8-10 şehirde özel bakım evleri açılmalıdır. Mevcut huzur evleri böylesi hatalara için yeterli donanım ve ihtisasa sahip değiller.

 

Sayın sağlık bakanımız bu konuya hemen el atmalıdır. Evde ne kadar iyi bakılırsa bakılsın bu duruma düşmüş hastalara özel bir bakım ve bu işin ihtisasını yapmış insanlarca bakılması gerekmektedir.

 

Böyle merkezlerin açılarak bu zavallı insanların son günlerinde birazcık ta olsa rahat geçirmeleri sağlanmalıdır. Varlıklı insanlar buralara mal bağışında bulunabilirler.

 

        2-) Sosyal güvenlik bakanlığı alkol, esrar vs. gibi bağımlı insanların devletçe tedavisi sağlandıktan sonra onlara iş imkânı temin etmelidir.

 

Bu insanlara uygun iş yerleri açılmalıdır. Bu insanlar bu merkezlerde asgari ücretle çalıştırılmalı böylece hem kontrol altında olacaklar hem de yeniden o kötü alışkanlıklarına dönmeyeceklerdir.

 

Bu insanlara devletimiz tarafından böylesi bir imkan verilirse üretim sevinciyle kendilerine de güven gelecektir.

 

 

Devletin kontrolü altındaki bu işyerlerinde üretilen ürünler hem ucuz hem de kaliteli olacaktır. Bu ürünler şehirlerin valisi, belediye başkanları ve ticaret odası başkanlarınca halka tanıtılmalı ve şehrin önderlerince halkın bunları görüp satın alması temin edilmelidir. Devlet kontrollü ve hem ucuz hem de kaliteli olan bu ürünleri halkta seve seve alacaktır.

 

        Geçmiş Kurban Bayramınızı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı tebrik ediyor ve nice bayramlara erişmenizi diliyorum efendim.

 

        Saygı ve sevgilerimle.