Çorumspor için oldukça sorunlu başlayan 2011-2012 sezonu beklenildiği gibi hüsranla bitti. 3 Yönetim ve 2 teknik direktör değişikliği yapan Çorumspor beklenildiği gibi 3.lige düştü. Tekrar tekrar sezon değerlendirmesinde bulunup yapılan hataları gündeme taşımanın gereği yok. Bundan sonrası için neler yapılabilir ona bakmak lazım.

Şu bir gerçek ki, dünyanın en iyi hesap uzmanlarını getirseniz bile Çorumspor’un mali bilançosunun içinden çıkamazlar. Yani durum karmakarışık. Çorumspor için 2008’de başlayan çöküşle ilgili olarak “hasta adam” benzetmesinde bulunmuştum. Ancak hasta adam artık yoğun bakımda ve geri dönüşü mümkün görünmüyor. Çünkü geri dönüş için ne imkânlar elveriyor ne de zaman yeterli. Kulübün içerisinde bulunduğu borç batağına karşılık UEFA kriterlerini göz önüne aldığımızda Çorumspor yeni sezonda şampiyon da olsa 2014’te liglere alınmayacak. Şu anda nerden bakarsanız bakın Çorumspor’un borç batağından kurtulabilmesi ve yeni sezona girebilmesi için en az 5-6 milyon lira para lazım. Bu da mevcut şartlarda imkânsız görünüyor. Yani anlayacağınız virüs yoğun bakımdaki hasta adamın tüm vücuduna yayılmış durumda ve hastanın beyin ölümü gerçekleşmiş. Burada karar verilmesi gereken konu, yaşam destek ünitesinin fişinin çekilip çekilmemesi. Buna Çorumlular kara verecek. Ben sadece kendi fikrimi söyleyebilirim.

Bence, duygusallığı bir kenara bırakıp akılcı hareket etmek lazım. Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü’nün de dediği gibi, mevcut şartlarda Çorumspor’un borcunun ödenmesi mümkün değil. Ecza dolabına ilaç bile alınamadığını düşünürsek, ufukta bir umut ışığı da olmadığına göre bence Çorumspor’a ve gerçek Çorumsporlulara daha fazla acı çektirilmemeli. Eğer Çorumspor bu şartlarda sezona girerse gerçek sevenleri daha çok üzülecek.

Peki bundan sonra ne yapılabilir? Belediye Başkanı Sayın Muzaffer Külcü istişare toplantısında yapılması gerekeni söyledi. Dedi ki, ‘hazırda bir Belediyesporumuz var. Borçlu bir Çorumspor yerine borçsuz bir Belediyespor’u desteklemek en akılcı yol’. Bir yere kadar bana mantıklı geliyor. Ancak, Belediyespor’un siyasi bir partinin uzantısı olarak değerlendirilmesi ve Çorum’un yapısını da göz önünde bulundurmakta yarar var. Bu durumda, tüm Çorumluların benimseyeceği ortak bir isim bulunması halinde bence ortaya atılan fikir mantıklı. Peki bu isim ne olabilir derseniz de, Çorumspor’un da anısını yaşatmak adına “1967 Çorum” olabilir dedim.

Tabi, tüm bu değişikliklere Belediye Başkanı sayın Muzaffer Külcü sıcak bakar mı, Belediyespor’un isminin değiştirilmesine izin verir mi orasını zaman gösterecek.