Sevgili arkadaşlarım ;

Biliyorsunuz, Çorum Lisesinden mezun olalı tam 50 yıl oldu.

Her sene Galatasaray lisesi, Haydarpaşa Lisesi, Kabataş Lisesi mezunları geleneksel pilav günleri yaparak toplanıyor ve mezunlarına plâket veriyorlar.

Çorum lisesi mezunları olarak bizler de her sene toplanıp hasret giderelim, varlığımıza şükredelim, öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla analım. Bizleri hayata hazırlayan, Çorum Lisemize ve Çorum ilimize karşı vefamızı gösterelim. 

Konuyla ilgili olarak Çorum Atatürk Lisesi Müdürü sevgili hocam Hasan Hüseyin Hastaoğlu’na telefon ederek yardımını rica ettim.

Hüseyin bey sevinçle karşıladı ve “çok güzel bir düşünce, her türlü desteği veririm hocam, 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü uygunuz” dedi.

Ardından, benim gibi İstanbul’da yaşayan sevgili dostum Adnan Sabuncu’yu arayarak yardımını rica ettim. Adnan da sevinçle karşıladı ve hemen mezunların isimlerini tek tek sayarak özlemini dile getirdi.   

Hüseyin hocam dün 1963 Çorum Lisesi mezunlarının listesini gönderdi. 1963 yılında  Çorum Lisesi Fen ve Edebiyat bölümünden 91 kişi mezun olmuş. Mezun arkadaşlarımızdan 15-18 kişi ebediyete intikal etmiş. Allah rahmet eylesin.

Ben her ay telefonla, 1963 mezunu arkadaşlarımdan Avukat Adnan Çırakoğlu, Avukat Arif Damar, Avukat Özcan Atalay, Yargıtay Üyesi İsmail Seçer, Savcı Hüseyin Eyüpoğlu (Talaş), Avukat Orhan Öztürk, Öğretmen Mustafa Gürsoy (Göbel) Savcı Tuğdur Yazgan, Eczacı Adnan Sabuncu, Bankacı Tuncay Erzurumlu, emekli subay Mehmet Mergen, Öğretmen Ahmet Papuççu, Öğretmen İsmet Kasımcan, iş adamı Metin Muci, Netaş’tan emekli Abdullah Bükülmez’le görüşüyorum. 

Sevgili dostlar; duyduk, duymadık demeyin, 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 10,00’da Çorum Atatürk Lisesinde buluşuyoruz.

Çorum Lisesi mezunları olarak 5 senede bir Çorum lisesinde buluşuyorduk.

En son 2011’de toplandık. 2016’yı bekleyecek halimiz de, zamanımız da yok.

Her hafta bu köşede 1963 mezunu arkadaşlarımdan 10-15 kişinin ismini yayınlayacağım.

Sizler de lutfen, görüştüğünüz mezun arkadaşlarımıza 25 Mayıs 2013 tarihinde Çorum Lisesinde buluşacağımızı iletin. Fire vermeyelim.

 

24 Ocak Perşembe günü Göztepe’den Metrobüsle Beylikdüzü’ne (yaklaşık 56 km.) giderek 17. Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarının açılışına katıldım.

Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesinin birlikte katıldığı fuarda Çorum standında Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru, Sungurlu Mavi Ocak Tesisleri sahibi Mustafa Mavi ve diğer ilgililerle beraber konukları ve eski Valimiz Nurullah Çakır’ı ağırladık.

 

26 Ocak 2013 Cumartesi günü de ÇESİAD (Çorum Eğitimci ve Sanayici İş Adamları Dayanışma Derneği)  Çorum’lu bürokratlar, Vali’ler, akademisyenler, Kaymakam’lar, askerler, yargı mensupları, sanatçılar, yazarlar, gazeteciler, iş adamları, öğretmenler ve diğer meslek kuruluşlarından oluşan yaklaşık 100 Çorum’luyu tarihi Kız Kulesinde ağırladılar. Çesiad Başkanı sevgili Mehmet Yıldırım her ay bu tür organizasyonlar yaparak Çorum’lu kardeşlerimin hayır duasını alıyor. Bu güzel ve çok anlamlı toplantılar için Mehmet başkana ve ÇESİAD yönetim kuruluna çok teşekkür ederim.

Şeyh Galip;“Öyle bir şulesi var ki, şem-i cânın, / Fânusuna sığmaz âsumanın”  der. Mehmet başkan da her ay yaptığı bu güzel toplantılarla Çorum sevdasını, Çorum kardeşliğini ve Çorum’lu dayanışmasını yücelterek geleceğe taşıyor.