Dün Çorum Atatürk Lisesi Müdürü Halit Güneş hocamla telefonla konuşarak,

12 Mayıs 1918 Cumartesi günü 10.00-14.00 saatleri arasında Çorum Atatürk lisesinde yapacağımız toplantı onayını aldım.

Bu konuda gösterdiği hassasiyet için Halit Güneş hocama çok teşekkür ederim.

Önceki yıllarda Çorum Lisesi toplantılarımıza önayak olan eski Çorum lisesi

Müdürü Ahmet Güngör hocama da ayrıca teşekkür ederim.

Yaşanmış yıllara dayalı dostlukları anlatan şiir, öykü ve hikâyeleri çok severim.

Bu konuda beni çok etkileyen şair ve yazar Murathan Mungan’ın çok sevdiğim bir sözünü anmak istiyorum.

“Bilmem ki; karşılaşsak bile hatırlayabilir miyiz birbirimizi yeniden.

İkimiz de artık bir başkasıyken… “

Çorum lisesi sıralarında birbirimizden ayrılalı tam 50 yıl geçmişti. Pek çok arkadaşımız birbirlerini tanımakta zorlanmışlardı. Yaşadığımız elli yıl, herkesi farklı yıprandırmıştı. Lise sıralarında 17-20 yaş aralığında tanıdığımız her arkadaşımız bir başka insan olarak karşımıza çıkmıştı. Bazı arkadaşlarımızın bastonla gelişi beni çok duygulandırmış ve gözlerim yaşarmıştı.

Arkadaşlarımı kapıda karşılayan ben herkesi, herkes de beni tanımışlardı.

1963 yılı Çorum lisesi mezunları olarak 50. mezuniyet yılı toplantısını 25 Mayıs 2013 tarihinde Çorum lisesinde yapmıştık.

Çorum’da yaşayan Avukat Adnan Çırakoğlu ve İskilip’te yaşayan öğretmen İsmet Kasımcan arkadaşlarımın özel gayretiyle o toplantıya yaşayan 105 arkadaşımızdan

60’ı katılmıştı. Ankara’dan, İstanbul’dan, İzmir’den, Antalya’dan, Denizli’den ve yurdun çeşitli yörelerinden gelerek o güzel toplantımıza katılan vefalı arkadaşlarımı sevgi, saygı ve şükranla anıyorum.

Aradan geçen beş yılda maalesef birkaç arkadaşımız daha ebediyete intikal etti.

Ebediyete intikal eden bütün arkadaşlarımı da sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Toplantımız saat 10.00’da başlayacak, saat 14.00’de sona erecek.

Çorum dışından gelecek arkadaşlar 0364-221 75 47-48 numaralı telefonlardan Çorum Öğretmen Evinden yer ayırtabilirler.

ÇEHOV KABARE

Eczacı kızım Neslihan Simten Döven’in aile dostları Müge ve Volkan Severcan’ın özel davetlisi olarak gittiğimiz “Çehov Kabare” çok hoşumuza gitti.

Bora Severcan'ın uyarlayıp yönettiği ve oynadığı “Çehov Kabare” adını taşıyan oyunda; Volkan Severcan, Melda Gür, Murat Kodallı ve Erhan Yazıcıoğlu müthiş bir performans sergilediler.

Çehov Kabare’de, Anton Çehov'un kısa oyunlarından ”Ayı”, “Teklif”, “Sayfiyede Yaz” ve “Tütünün Zararları” kabare formatıyla ve Murat Kodallı'nın özgün müzikleriyle harmanlanmış ve ortaya şahane bir Çehov resitali çıkmış.

“Kimse gülmedi, çünkü kimse benim kadar acı yaşamadı.”demiş Anton Çehov. Demek ki, komedinin ana kaynağı trajedinin derin hüznünde yatıyormuş.
Aradan ne kadar yıl geçerse geçsin hep bir umudun kölesi değil mi insanoğlu? Önemli olan geçen yıllar değil elbette. Yeni, mutlu bir yaşamın daima başlayacak olması. Biz de kendimizden sonra gelecek yaşamı göremeyeceğiz kuşkusuz.

Ama şimdiden onun için yaşıyor, onun için acı çekiyor ve onu yaratıyoruz.

Varoluşumuzun amacı budur işte. Siz buna kısaca mutluluk diyebilirsiniz.
Anton Pavloviç Çehov (1860-1904), Rus tiyatro ve modern kısa öykülerin yazarıdır.

1860 yılında Rusya’nın güneyinde Azak yakınlarında Taganrog’da bir bakkalın oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Tıp fakültesinde öğrenci iken mizah dergilerinde yazmaya başlar. Ve çok genç bir yaşta (44) veremden ölür. Çehov Rus edebiyatının çok ünlü bir yazarıdır. Tiyatro, roman ve öykü türünde pek çok eser vermiştir.

Eserlerinden bazıları; Besleme, Korkulu Gece, Seçme Öyküler, Kara Keşiş, Vanya Dayı (seyrettim), Vişne Bahçesi (seyrettim) adlı tiyatro oyunları çok ünlüdür.

14 Şubat 2018