Gerilim, şiddet, tehdit, hakaret, küfür… Ne ararsan var. Tüm bunlar beyaz perdeye yansıtılan +18’lik bir korku filmi değil, en son Cizre’de Yeni Çorumspor kafilesinin yaşadığı gerçek bir öykü… Bunun adına bir de futbol diyorlar, spor diyorlar. Sonra da, “Spor dostluk, barış ve kardeşliktir” edebiyatı yapıyorlar. Yok ya! Kazanmak için her yol “mübah” diyeceksin, sonra centilmenlikten, fair-play’den, dostluktan, barıştan, kardeşlikten, sporun evrenselliğinden dem vuracaksın. Yemezler! Kendi memleketinin sınırları içerisinde her naneyi yiyeceksin, sonra çıkıp “Batı’da bize ırkçılık yapılıyor” deyip ucuz yoldan yırtmaya çalışacaksın. Yırtamazsın! Belki yırtarsın da, nereni yırtarsın bilmiyorum.

Bu memlekette kanunlar sadece Batı’da mı geçerli? Hele de Çorum’ da. Neredeyse her taraftarın başına bir polis veya özel güvenlik görevlisi düşüyor. Düştüğü yetmiyormuş gibi görevlilere bile ayar vermeye kalkıyorlar. Yetki alanı olsun olmasın, her şeye karışıyorlar. Nefes aldırmıyorlar. Tabi ki, bazı şeylere göz yumulsun demiyorum. Ama burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise, kanunlar, kurallar her yerde eşit şekilde uygulansın.

Çorum’a gelen Federasyon temsilcileri, gözlemciler ve hakemler, neden burada yaptıklarınızı başka yerlerde yapamıyorsunuz? Cizrespor maçının Federasyon temsilcileri, gözlemcisi, hakemleri, sizlere sesleniyorum. Kurdu çakala boğdurdunuz! Vicdanınız rahat mı? Raporlarınızı çok merak ediyorum. Onca olay yaşandı, seyircisiz maçta, tribünde ve saha kenarında birçok ilgisiz, insan görünümlü varlıklar vardı. Bunları gördüler mi? Bakalım Cizrespor Disiplin Kurulu’na sevk edilecek mi? Gözlemci, ödlek hakeme kaç puan verdi?

Bir de, dost gibi görünüp fırsat kollayan içimizdeki Cizreliler var. Emimin, siz çok mutlusunuzdur. Gün sizin gününüz. Ama unutmayın, her güneşle birlikte yeni bir gün başlar.

Sahi, Bayburt maçında Bayburt’un vekili gibi tavırlar takınan ama gerçek niyetini bir türlü ifade edemeyen (!) şahıs, Cizre’de yaşanan rezillikler karşısında ne yaptı? Ya da en azından bir “geçmiş olsun” diyebildi mi?

Bu takım sadece ne Fatih Özcan’ın, ne benim, ne de bir başka şahısın takımı değil. Bu takım yeryüzünde yaşayan tüm Çorumluların takımı. 3.Lig’in nasıl bir cehennem olduğunu biliyorduk, bir kez daha gördük. Çorum bu lige layık değil diyorsak, bu bataklıktan bir an evvel kurtulsun istiyorsak, tek yumruk olalım, takımımıza sahip çıkalım. Bu takımı yönetenlere sahip çıkalım.

Cizrespor maçıyla ilgili olarak sahaya girip futbolu, taktiği ya da oyuncu performanslarını konuşacak bir şey yok. Her şey ortadaydı. O maç sabaha kadar oynansa Yeni Çorumspor’un kazanma şansı yoktu. Yeni Çorumspor 5 gol atsa, 6.golü yedirip yendireceklerdi. Bu rezillikte emeği geçen herkesin Allah belasını versin diyor, Çorum halkını takımın başarısı için kenetlenmeye davet ediyorum.

“Her musibette bir hayır vardır.” Ben inanıyorum ki, Cizre’de yaşanan olaylar camiayı daha da kenetleyecek ve bu kenetlenme de 2.lig kapısını ardına kadar aralayacak.