Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11.si düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları 1 Haziran – 16 Haziran 2013 tarihleri arasında 55 ilde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İlk defa 2003 yılında yapılan Türkçe Olimpiyatlarına bu yıl 140 ülkeden 2000 öğrenci katılmış.

11. Türkçe Olimpiyatlarının Çorum ayağında yapılan törenlere TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Vali Sabri Başköy, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Emniyet müdürü Halil İbrahim Doğan,  AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve pek çok vatandaş katılmış.

Olimpiyatların final etkinliği 8 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 20.00’de Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadında yapılan coşkulu törenlerle sona ermiş.
Fethullah Gülen’in önderliğinde dünyada 140 ülkede kurulan Türkçe okullar sayesinde güzel Türkçe’miz 5 kıtada en çok konuşulan diller arasına girmiş.

Yurt dışında Anadolu insanının yardımlarıyla kurulan bu okullarda yıllarca Türkçe eğitim yapılıyor, İstiklal Marşımız okunuyor, İstiklal savaşımız anlatılıyor, Atatürk anlatılıyor.  Dünya çocukları Türkçe konuşuyor, Türkçe düşünüyor, Türkçe gülüyor, Türkçe eğleniyor.      

Ben, yurt dışında kurduğu okullarla güzel Türkçemizi Dünyada en çok konuşulan diller arasına sokan Fethullah Gülen hocaya teşekkür ediyorum.  

*

25 Mayıs’ta Çorum Lisesinde 1963 mezunlarının 50. Yıl kutlama törenlerine katılarak bizleri onurlandıran Çorum’lu eğitimci ve yazar Muzaffer Gündoğar hocamın yolladığı “Şiir Diliyle, Oğlanuçuran” ve “Geçen Yüzyıldan Anılar-Devrek-Ankara-Bartın” adlı kitaplarını okudum.

Muzaffer Gündoğar Çorum’un Çıkrık köyünde doğmuş. Çorum İlköğretim okulunu ve Anadolu Üni. Açık Öğretim Fak. Eğitim Ön lisans programını bitirmiş. Değişik öğretim kurumlarında 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1994 yılında emekli olmuş.

Yazın ve sanat adamları, yaşamı güzelleştiren insanlardır “ diyen Muzaffer Gündoğar hocam “Çorum’un Atom Karıncası” olarak Çorum’daki yazınsal ve sanatsal etkinliklerde başvurulan ilk adresmiş. 

Bir zamanlar arkadaşlarıyla Çorum Haber gazetesinin kültür ve sanat eki olan Yazılıkaya’yı çıkaran Muzaffer Gündoğar hocamın, “Şiir Diliyle” serisinden çocuk yazını türünde 8 kitabı yayınlanmış. Bunlar Nasrettin Hoca Fıkraları 1-2-3 , La Fonten Masalları 1-2, Ezop Masalları, Halk Öyküleri ve Masalarıdır.

Şiir Diliyle Oğlanuçuran kitabında Aliş ve Zeliş’in manzum öyküsünü çok sevdim.

Devrek-Ankara ve Bartın kitap günlerinde Türkiye’nin önde gelen eğitimci, yazar ve şairleriyle söyleşilerini ve anılarını severek okudum.

Muzaffer Gündoğar hocamın bu güzel kitaplarını, 0364-227 08 18 numaralı sabit telefondan ve  0506-672 32 52 numaralı cep telefonundan temin edebilirsiniz.

*

Belalı bir coğrafyada, belalı bir hayat yaşıyoruz. Yaşadığımız her gün yeni kargaşa, yaşadığımız her an yeni bir anarşi içinde debelenip duruyoruz.

Demokrat olamadığımız için demokrasiyi de içimize sindiremiyoruz.

13. yüzyılda yaşayan Ömer Hayyam ; Ya sırtımıza alıp taşıyoruz, ya ayağımızın altına alıp basıyoruz. Öğrenemedik bir türlü yan yana yürümeyi... derken,

16. yüzyılda yaşayan Fuzuli bir başka şekilde anlatmış perişan ahvalimizi.

Derdime vâkıf değil cânân, beni handân bilir. (Handan=mutlu)
Hakkı vardır şâd olanlar herkesi şâdân bilir. (Şâd=neşeli)
Söylesem te'siri yok sussam gönül râzı değil,
Çektiğim âlâmı bir ben, bir de Allah'ım bilir. (Âlâm=elemler, acılar)
                                                          12 HAZİRAN 2013