Bu yıl 10 Kasım’da Ulu önder Atatürk’ü ölümünün daha doğrusu ölümsüzlüğe ulaştığı o günün 76. yılında bir kez daha andık..
Ulu Önder’in hangi yönünü ele alsak, yaratanın ona lütfu olan özelliklerini saymakla bitiremeyiz. Fışkıran pratik bir zekâ, ileriyi taa uzakları gören bir göz, baktığında karşısındakinin içini, özünü okuyan bir düşünce ve en zor zamanlarda bile en doğru kararlar veren bir beyin vermiş ulu yaratan ona.
Cesaretin ve askeri bilginin zirvesindeki bu kahraman, Türk milletine Allah’ın bir lütuf olarak gönderdiği Atatürk’tür. Herkesin yazısının sonunu bağladığı gibi ben de büyük önder Atatürk’ü bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyorum.
Atatürk tek adam olmasına rağmen dönemindeki diğer liderlerin aksine büyük bir devrimci ve demokrasi sevdalısıdır.
Büyük önder Atatürk’ün ölümünün 76. yılını andığımız bu günlerde benim bir önerim olacak.
Bunu muhterem Genel Kurmay Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Şehitler ve Gaziler Dernekleri ve diğer ilgili kişi ve kuruluşlardan rica ve istirham ediyorum. Bu işin takipçisi olsunlar lütfen.
Benim önerim, her yıl 10 Kasım akşamları Atatürk ve silah arkadaşları için TV’lerden Mevlidi Şerif okunsun ve Kuran’ı Kerim tilavet edilsin.
Mübarek gecelerde okunan mevlitlerden sonra yapılan dualarda Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi geçiyor, ama her 10 Kasım’da da özel olarak örneğin TRT 1’de yatsı namazından sonra neden İstanbul veya Ankara’daki camilerden birinde kısa ve öz bir mevlit okunmasın?
Yukarda ismi geçen kurum ve kuruluşlardan bu önerimin icraata geçmesi için gayret sarf etmelerini önemle rica ediyorum.
Emekli Müftü, CHP İstanbul Milletvekili hemşerimiz İhsan Özkes’in önceki yıllardaki bir yazısında, “Hayatımda iki büyük Müslüman bilirim, birisi İslam dininin peygamberi Hz. Muhammet Mustafa, diğeri de İslam’ı hurafelerden temizleyen büyük lider Mustafa Kemal Paşadır” diye yazdığını hatırlıyorum.
Aziz dostum, emekli Bağ-Kur Müdürü ve TSO Meclis Üyesi Sayın Hasan Suvacı Bey, benim çok arzuladığım Mevlidi bu yıl 10 Kasım’da ikindi namazından önce Ulu Cami’de okutmuş. Eminim çok sayıda cemaat te katılmıştır. İlimizin farklı camilerinde görev yapan hafız ve mevlithanları tarafından Kur’an’ı Kerim okunmuş, ilahiler söylenmiş.
Aziz dostum, Hasan kardeşim, seni canı gönülden tebrik ediyorum. Atatürk’ ün, onun silah arkadaşlarının ve senin de bütün geçmişlerinin ruhları haberdar olmuştur inşallah.
Tekrarını istirham ediyor ve maddi manevi her türlü katkıya hazır olduğumu belirtiyorum.
Saygı ve sevgilerimle.