Çorumspor, Bank Asya 1.Ligi hedeflediği Yükselme Grubu’ndaki ilk maçında kendi sahasında Güngören Belediye karşısında, ilk yarıda yediği gole ancak son dakikalarda Eren’in penaltı golüyle cevap verdi ve berabere kalıp çok önemli 2 puan kaybetti. Her ne kadar ilk maçlar her zaman zor olsa da Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü’nün hatalı takım tertibi yüzünden sergilenen kötü futbol, hayal kırıklığı yarattı.

Çorumspor, hedefi olan ve kendi sahasındaki her maçı kazanmak için oynayan bir takım. Ama Cevdet Hoca ısrarla tek forvet oynatıyor. Eren, çok çalışıp sahanın her yerine koşmasına rağmen, gerekli desteği bulamayınca ceza yayı civarında kademeli kapanan rakip savunma karşısında etkili olamadı. Böyle olunca da gol tesadüflere kaldı. Uğurtan, uzun süren sakatlık döneminden sonra ilk kez oynadı. Eski formundan çok uzaktı. Fizik olarak da hazır görünmedi. Sol kanatta oynamasına rağmen sürekli içeri girip koridoru boşalttı, Vedat’ı yalnız bıraktı. Etkili tek bir atak geliştiremedi. Hazır olmayan Uğurtan’la maça başlanılması büyük hataydı.

Orta sahanın ortasında Veysi, eski formundan uzak, etkisiz bir futbol sergiledi. Ali Kemal sürekli pas hatası yapıp topları olumlu kullanamadığı gibi ne defansa ne de ofansa katkısı olmadı. Sağ kanatta Serdar bildiğimiz Serdar değildi.

Güngören Belediye, savunmadan kısa paslarla çok rahat çıkıp atak geliştirirken, Çorumspor topu yere indirmeyip şişirme toplarla gol aradı. Bu durum, ileride Eren’i etkisiz bıraktı. 23. dakikada kornerden gelen topun gol olması, savunmanın adam paylaşımındaki hatasından kaynaklandı. İlk yarıda Çorumspor’un hücum gücü düşüktü. Oyunun kontrolü de Güngören Belediye’nin elinde geçti.

Çorumspor ikinci yarıya Uğurtan’ın yerine Fatih’le başladı. Ancak oyun formatında bir değişiklik olmadı. Rakip takım skoru korumak için savunmada kalıp Çorumspor’un üzerine gitmezken, Çorumspor daha atak bir görüntü verdi. Ama gol yollarında yine etkisizdi. Kenar yönetiminin, Ufuk’u oyuna alıp forveti çiftlemesi ve ardından Ali Cemal’in oyuna girmesi üzerine Çorumspor rakip kalede daha etkili olmaya başladı. Nitekim 85. dakikada kazanılan penaltı ve Eren’in ayağından gelen gol Çorumspor’a 1 puan kazandırdı.

Grupta, Akhisar Belediye, Türk Telekom’u son dakika golüyle yenerken, diğer maçlar berabere bitti. Bu da gösteriyor ki, Yükselme Grubu maçları geçen seneye göre daha zorlu geçecek.

Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü’yü anlamak mümkün olmuyor. Sahaya yanlış takım sürmesinin yanında tutum ve davranışları Çorumspor’a zarar veriyor. Örneğin, Antalya kampında, Güngören Belediye maçına kadar takımın hazır olacağını söylemesine rağmen takım hazır değildi. Yöneticilerle olan uyumsuzluğu yine ortaya çıktı. Yönetim ısrarla sağ açık alacaklarını açıklarken, o çıkıp “stoper alacağız, tek yetkili benim” dedi. Yöneticilerle uyumsuzluğu, Çorumspor’un hedefe ulaşmasını zorlaştırıyor.

Soğuk kış gününde takımlarını destekleyen cefakâr taraftarlar görevlerini en iyi şekilde yaptılar. 12. adam olarak takımlarına büyük destek verdiler.